Wie gaat Arantxa Rus opvolgen?

Den Haag is ook in 2020 de trotse host van ITF World Tennis Tour The Hague, powered by Burgersdijk Tennis. Vorig jaar won Arantxa Rus dit internationale toernooi bij de dames, het bleek een begin van een extreem succesvol jaar waarin zij maar liefst tien titels bij elkaar tenniste. Zoals het er nu naar uit ziet is haar ster voor dit jaar te ver gerezen, met haar nummer 77 ranking in de wereld. Maar zowel bij de mannen als bij de vrouwen wordt van maandag 29 juni t/m zondag 5 juli 2020 weer volop gestreden door een internationaal deelnemersveld op de banen van De Rhijenhof.

Het ITF World Tennis Tour The Hague is in 2020 wederom het grootste en hoogst genoteerde toernooi van Den Haag en omstreken. Tijdens dit toernooi zullen spelers en speelsters met posities op de wereldranglijst tussen 120 en 500 zich tonen op de banen van Sportcentrum de Rhijenhof aan de Noordweg. Dit kunnen jonge aanstormende talenten zijn die toernooien als deze als springplank naar de Top 100 gebruiken, maar ook oud toppers op de weg terug omhoog op de wereldranking.

Bij de dames wordt er gespeeld om een prijzengeld van $ 25.000, bij de mannen gaat het om $ 15.000. De Challenger bij de dames verwacht de meeste speelsters van het huidige Fed Cup team exclusief Kiki Bertens en Arantxa Rus. Alle wedstrijden zijn gratis te bezoeken. Informatie over zelf ook tennissen gedurende deze week volgt binnenkort op de website van het toernooi.

Jacco Eltingh, Technisch en Commercieel Directeur KNLTB: “We zijn erg trots dat de ITF World Tennis Tour The Hague inmiddels een vaste plek op de toernooikalender heeft. Burgersdijk Tennis, onze gecertificeerde partner, zal deze zomer dit succesvolle toernooi voor de derde keer organiseren. Een mooie promotie voor toptennis in Nederland dat iedereen, van jong tot oud, ook dit jaar weer kan genieten van nationale- en internationale toptennissers tijdens de ITF World Tennis Tour The Hague.

Onder het motto ‘Beleef het beste’ zullen we op alle toptennis evenementen in Nederland, zo ook tijdens de ITF World Tennis Tour The Hague meer tennisbeleving creëren voor de fans, zowel langs de baan als online. Met een grotere betrokkenheid van fans, spelers en tennisscholen en het verbinden van partners en bedrijven kunnen we het enthousiasme voor tennis vergroten. Dat is belangrijk voor de groei van onze sport in Nederland.”

De Gemeente Den Haag en Den Haag Topsport ondersteunen dit toernooi uiteraard.