Ballenkids stelen de show al vanaf dag 1

Een heuglijk moment dinsdag bij het Tennis Point ITF The Hague 2022. Nog niet eerder waren er in Den Haag al vanaf de eerste dag van het hoofdtoernooi ballenkids aanwezig, maar is dit jaar verandering in gekomen.

Bij eerdere edities van ons ITF-toernooi waren er geen ballenjongens- en meisjes aanwezig of stonden ze pas in een later stadium van het toernooi op de banen. In de eerste jaren is dat er niet van gekomen en we hadden vorig jaar de pech dat het coronavirus daarin belemmerend werkte. Maar deze editie hebben we dus balllenkids al vanaf de eerste rondes. Hulde aan de ongeveer twintig kinderen die zich hebben aangemeld.

‘Het heeft iets professioneels en zorgt voor een goede uitstraling naar de toeschouwers, maar ook naar de tennissers. En het is natuurlijk fantastisch dat het kinderen van tennisverenigingen uit de hele omgeving zijn’, zegt toernooidirecteur Mark-Paul Burgersdijk trots. ‘En als ze het leuk vinden, kunnen ze zich later misschien ook wel opgeven voor het ABN AMRO World Tennis-toernooi, het grootste toernooi van Nederland. Dan kunnen ze zeggen dat ze bij ons al ervaring hebben opgedaan.’