Dag 2: Toppers maken geen fout en baalmoment na afmelden De Jong

De tweede dag van het Tennis Point ITF The Hague 2022 begon met een knappe comeback van Eva Vedder op het center court. De in Den Haag woonachtige nummer 5 van de plaatsingslijst kwam tegen Zhibek Kulambayeva uit Kazachstan in de eerste set met 4-1 achter, maar won alsnog met 6-4. De tweede set viel met dezelfde cijfers ten prooi aan de 22-jarige Vedder.

Rond het middaguur kreeg de organisatie een kleine domper te verwerken. De nummer 1 geplaatst bij de heren, Jesper de Jong, meldde zich wegens verschijnselen van de ziekte van Pfeiffer af voor het toernooi. ‘Sinds een paar maanden heb ik er last van en word ik op momenten dat ik het niet weet ziek. Balen dat het precies nu is’, zei De Jong, die nog wel even bij De Rhijenhof langskwam.

Door het afmelden van De Jong speelde de Hagenaar Michel de Krom (foto) tegen lucky loser Teun Rozenberg. Onze 23-jarige regiogenoot speelde een goede partij en liet Rozenberg in twee sets kansloos: 6-3, 6-3. De Krom kreeg slechts twee breekkansen tegen en kan met een goed gevoel richting de tweede rondepartij morgen tegen landgenoot Elgin Khoeblal.

Bij de dames maakten de hoogst geplaatste spelers geen fout. Zowel Suzan Lamens (1) als Nadia Podoroska (2) wonnen eenvoudig van respectievelijk Bente Spee (6-0, 6-1) en Silvia Ambrosio (6-0, 6-2). ‘Het was wel weer even wennen om op gravel te spelen’, zei Lamens na haar partij. ‘Ik heb drie toernooien op gras gespeeld, maar het is goed gegaan. Ik sta eerst geplaatst, maar dat zegt vaak niet veel. Ik hoop gewoon het finaleweekend te halen.’

Nog een opvallend resultaat zagen we in het dubbelspel bij de dames. Lexie Stevens en Quirine Lemoine lieten geen spaan heel van het duo Chanel Janssen/Trinity Calinescu: 6-0, 6-0. Binnen veertig minuten snelden Lemoine en Stevens zich naar de tweede ronde!

De dag van morgen

Donderdag beginnen de eerste wedstrijden al om 11.00 uur. Lexie Stevens neemt het direct op tegen de Russische Polina Leykina en Jasmijn Gimbrère, die woensdag knap in twee sets van Marie Benoit won, speelt in de tweede ronde wéér tegen een Belgische: Magali Kempen.

Op het center court staat het bol van de topwedstrijden. Nadia Podoroska opent tegen de Britse Amanda Carreras, waarna Jelle Sels uit Alphen aan den Rijn het tegen Daniel de Jonge opneemt. Later op de dag zien we ook het als nummer 1 geplaatste dubbel Eva Vedder/Judith Visscher in actie.

Klik hier voor alle uitslagen, het volledige speelschema en de (verwachte) tijden van de wedstrijden.