Dag 5: Nederlandse winst bij de damesdubbel en Jelle Sels naar de finale!

De vijfde dag van het Tennis Point ITF The Hague 2022 stond in het teken van de halve finales in het enkelspel en de finales bij de dubbels. Bij de heren plaatste Daniel Rincon zich ten koste van Hagenaar Michiel de Krom voor de finale. De Spanjaard had aan 71 minuten genoeg om de Krom te kloppen: 6-1, 6-1. Jammer voor Michiel, die vorige week in Alkmaar al een topweek had en nu ook bij De Rhijenhof een geweldige reeks heeft neergezet.

Rincon, die vorige week bij het toernooi in Alkmaar de titel pakte, speelt in de finale tegen Jelle Sels. In een kraker op het center court vocht Sels zich in drie sets langs Deney Wassermann: 2-6, 6-0, 6-4. ‘Het was een lastige wedstrijd’, zei hij. ‘Deney is een goede speler, speelde in de eerste set ook heel goed, maar wisselt goede games te vaak af met slechte games. Ik was vandaag meer bij de les.’

Voor Sels, winnaar van 2018, is het de ideale mogelijkheid om revanche te nemen voor de editie van 2021. Daarin was hij in de finale net de mindere van de Spanjaard Janvier Barranco Cosano. Lukt het hem dit jaar wél om de beker in ontvangst te nemen? Voor het toernooi vertelde hij al dat spelen dicht bij huis hem wel ligt. Morgen vanaf 13.30 uur speelt Sels tegen Rincon.

Weer een Hongaarse finaliste

Bij de dames een eindstrijd tussen Magali Kempen uit België en de Hongaarse Natalia Szbanin. Laatstgenoemde legde een voortreffelijke partij op de mat tegen Nadia Podoroska. Szbanin stuurde de voormalig halve finaliste van Roland Garros met 7-6, 6-4 naar huis.

Kempen versloeg de Zweedse Caijsa Hennemann met 6-2, 6-4. Op het eerste oog een eenvoudige zege, maar in de tweede set bij 5-1 leek Kempen het even kwijt. Gelukkig voor haar meegereisde Belgische supporters was ze op tijd bij de les en neemt ze het zondag vanaf 12 uur op het center court dus op tegen Szbanin.

Nederlands dubbelsucces!

Bij de damesdubbel hebben Jasmijn Gimbrère en Isabelle Haverlag (als tweede geplaatst) de titel gepakt! In een leuke pot waren de twee duidelijk sterker van Bente Spee en Nikki Redelijk: 6-2, 6-4. Spee en Redelijk schakelden zaterdag nog heel knap Eva Vedder/Judith Visscher uit, maar in de finale kwamen ze net te kort tegen Gimbrère en Haverlag, die ook veel samen trainen. Heel knap gedaan, meiden!

Bij de heren ging de winst bij het dubbelspel naar de Brazilianen Orlando Luz en Marceo Zormann. Daarvoor moesten ze wel tot het gaatje gaan, want het Australische duo James Frawley/Akira Santillan legde ze het vuur aan de schenen. In de supertiebreak kwamen de Australiërs met 6-3 en met 9-8 voor, maar het waren de Brazilianen die het matchpoint weg konden werken en uiteindelijk met 11-9 aan het langste eind trokken.

Zondag de grote dag met de finales bij de dames en heren. Vanaf 12.00 uur kunt u bij Sportcentrum De Rhijenhof genieten van de laatste dag toptennis tijdens het Tennis Point ITF The Hague 2022. Tot zondag!