Haagse Anouck Vrancken Peeters bereikt het hoofdtoernooi

De 19-jarige Anouck Vranken Peeters (foto) uit Den Haag heeft het hoofdtoernooi van het Tennis Point ITF The Hague bereikt. Zondag denderde ze in de eerste ronde al over Chanel Janssen heen (6-1, 6-0) en maandag in de tweede en beslissende ronde was Vrancken Peeters in drie sets Stephanie Visscher de baas: 3-6, 7-6, 10-6. De Haagse verloor de eerste set, trok de stand in een spannende tweede set (met zes breaks) na een tiebreak gelijk en won uiteindelijk ook de supertiebreak. Een mooie prestatie van Vrancken Peeters en een unieke kans om in ‘haar’ Den Haag voor eigen publiek te schitteren.

Bij de mannen is Lodewijk Weststrate (20) tot het hoofdtoernooi doorgedrongen. De in de Verenigde Staten woonachtige Nederlander schakelde in de eerste ronde al de als eerste geplaatste Romain Faucon uit België uit (6-2, 6-1) en bereikte het hoofdtoernooi door de Duitser Florian Broska in een thriller met 6-7, 6-4, 11-9 te verslaan.

Winnares van 2021 in actie

Dinsdag begint dan eindelijk het hoofdtoernooi van het Tennis Point ITF The Hague 2022. Bij de vrouwen komt titelverdedigster Quirine Lemoine (nummer 4 geplaatst) direct in actie. De Woerdense neemt het op het center court tegen de Belgische Magali Kempen op. Kan Lemoine, die vorig jaar zonder setverlies het toernooi op haar naam schreef, dit jaar weer imponeren?

Bij de mannen staat Jelle Sels (nummer 2 geplaatst) op de eerste dag ook gelijk op de baan. De verliezend finalist van vorig jaar blikt met een goed gevoel terug op de vorige editie en is gebrand om weer de finale te halen. In de eerste ronde neemt de in Alphen aan den Rijn wonende Sels het in de avondsessie tegen de Duitser Marvin Netuschil op.

Klik hier voor het volledige speelschema en de (verwachte) tijden van de wedstrijden.