Inspirerende spelers

Tennis is mijn sport, ik heb het al zo vaak gezegd. Maar ik ga ervan uit dat menig tennisser bij een speech van mij als wethouder sport heeft gedacht: dat zegt hij vast over een andere sport ook als hij bij een evenement van die tak aanwezig is. Maar wat de tennissers niet weten, ik vertel in speeches bij andere verenigingen in andere takken van sport hetzelfde: Tennis is mijn favoriete sport. Want dat is nu eenmaal zo, hoe gek ik ook ben op alle andere sporten.

Ik kijk met zoveel plezier terug op legendarische partijen uit het verleden tussen bijvoorbeeld McEnroe en Borg. Ik was dan altijd voor Borg, wat een atleet was die man, schitterend om naar te kijken. Maar ook partijen van nog niet zo lang geleden blijven me bij. Het Davis Cup weekend in Sportcampus Zuiderpark vorig jaar september was voor onze stad en ons land ook legendarisch. Onze jongens, Robin Haase en Thiemo de Bakker, vochten zich op de laatste dag naar de overwinning en de terugkeer in de Wereldgroep sinds 2014. De Sportcampus stond op zijn kop, ik heb van elke seconde intens genoten. Als tennisfanaat was het natuurlijk schitterend een dergelijk evenement binnen te kunnen halen. De komst van de Sportcampus maakt dit soort events tegenwoordig mogelijk voor onze stad.

De meeste van jullie weten wel dat ik een liefhebber ben van topsport, maar eigenlijk nog meer van de breedtesport. De sportnota voor 2015-2030 geeft dan ook aan dat het ultieme doel is om iedereen in onze stad aan het bewegen te krijgen. Man, vrouw, jong, oud, met of zonder beperking, van welke achtergrond dan ook, iedereen moet op zijn of haar manier kunnen bewegen om gezonder te worden of blijven. Een evenement als de ITF Future Burgersdijk juich ik uiteraard immens toe. We gaan talent zien, we gaan inspirerende spelers zien voor onze jeugd! Wie wil er nu niet net als Thiemo en Arantxa worden?
Na de Davis Cup hebben we in klein comité nog geluncht met de spelers van het Davis Cup team uit onze regio, coach Paul Haarhuis en technisch directeur van de KNLTB Jacco Eltingh. We hebben hen daar duidelijk gemaakt dat we tennis omarmen in Den Haag, dat we hier graag zo veel mogelijk evenementen zien. Zodoende maakt dit toernooi me ook erg gelukkig, weer een volgende stap in onze tennisambitie.
Ik wens alle spelers en trainers een fijne week op de Rhijenhof en ik wens Mark Paul Burgersdijk en zijn mensen heel veel succes om deze eerste editie tot een goed einde te brengen en Den Haag als nieuwe locatie voor een Futurtoernooi op de kalender te zetten.

Wethouder Sport 2014-2018
Rabin Baldewsingh

Top Sport Den Haag