ITF World Tennis The Hague 2021
gaat definitief door!

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, want toernooien of andere events organiseren in deze tijd is behoorlijk uitdagend. Maar na veelvuldig overleg tussen de ITF/KNLTB/Gemeente Den Haag en Sportcentrum De Rhijenhof is besloten dat het ITF World Tennis The Hague 2021 definitief doorgaat. Het internationale tennistoernooi wordt gespeeld van maandag 28 juni t/m zondag 4 juli. De kwalificatie start op zondag 27 juni.

Zowel bij de heren als dames is het prijzengeld $ 25.000. Voor de heren betekent dit een behoorlijke stijging. In een tijd van weinig toernooien zullen twee volwaardige Challenger toernooien zoals deze in trek zijn bij spelers van over de hele wereld.

De organisatie vergt behoorlijk veel meer dan anders, gezien voorzorgsmaatregelen voor spelers uit allerlei landen, beperkingen voor publiek, beheersing van bewegingsstromen op Sportcentrum De Rhijenhof. Maar de organisatie is er klaar voor, vooral dankzij de onvoorwaardelijke steun van een aantal belangrijke sponsors zoals Topsport Den Haag, Wilson, KNLTB, FDJ Advocaten, Ammerlaan Construction, Sportcentrum de Rhijenhof, Burgersdijk tennis en Peugeot Davo.

Vorig jaar kon ITF World Tennis The Hague 2021 powered by Burgersdijk tennis helaas niet doorgaan, dit jaar dus wel. En alle wedstrijden van deze derde editie van het grootste en hoogst aangeschreven tennistoernooi van Den Haag en omstreken zullen via een livestream te volgen zijn. Meer nieuws over deelnemers volgen zo snel mogelijk. De nationale en internationale tennis(sub)top dames en heren komt eind juni 2021 naar Den Haag, tijdens dit toernooi zullen spelers en speelsters met posities op de wereldranglijst tussen 120 en 500 zich tonen op de banen van Sportcentrum de Rhijenhof.

Jacco Eltingh, technisch en commercieel directeur van de KNLTB: “We zijn blij dat het ITF World Tennis toernooi in Den Haag, ondanks alle onzekerheden wegens de coronamaatregelen, door kan gaan. Het is belangrijk voor toptennis in Nederland dat onze internationale spelers zich met buitenlandse spelers kunnen meten tijdens dit toernooi en punten kunnen halen voor de internationale ranglijst. Maar het is ook van belang voor de zichtbaarheid en beleving van tennis. We zien straks de beste speelsters van Nederland en daarbuiten in actie, dat is toptennis en het inspireert andere tennissers het best uit zichzelf te halen.” De KNLTB werkt al veel jaren samen met Burgersdijk tennis. “Ik ben trots op Mark-Paul en zijn team, ze zijn altijd bereid om samen met de KNLTB-evenementen te organiseren. We zien in Burgersdijk tennis dan ook een waardevolle partner om in de toekomst mee samen te blijven werken.”

Het ziet er naar uit dat Nederland dit jaar slechts vier internationale evenementen zoals deze kan gaan organiseren. De ITF WTT Alkmaar start op 21 juni, ITF WTT Den Haag op 28 juni; van 5 t/m 11 juli de ITF WTT Amstelveen Women’s Open en tot slot de ATP Challenger in Amersfoort.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor alle informatie over het toernooi www.worldtennisthehague.com.

Contact, beschikbaar voor informatie en interviews:
Toernooidirecteur Mark-Paul Burgersdijk
0174-226934 / info@worldtennisthehague.com