ITF World Tennis Tour The Hague helaas niet in 2020

Den Haag zou ook in 2020 de trotse host van ITF World Tennis Tour The Hague, powered by Burgersdijk Tennis, zijn. Vorig jaar won Arantxa Rus dit internationale toernooi bij de dames. Het toernooi stond gepland van maandag 29 juni t/m zondag 5 juli 2020 op De Rhijenhof, iets wat vanwege de Coronapandemie logischerwijs niet door kon gaan. Het toernooi wist een nieuwe week in de internationale tenniskalender te vinden, van 31 augustus t/m 6 september, maar ook die week kan helaas niet doorgaan.

De toernooiorganisatie ontving afgelopen week de richtlijnen van de ITF voor het resterende tennisjaar. Op basis van deze richtlijnen en de huidige toch onzekere situatie omtrent Corona en reismogelijkheden voor tennissers is er in overleg met de KNLTB, de gemeente Den Haag en Sportcentrum De Rhijenhof besloten het toernooi in 2020 niet door te laten gaan. De organisatie is absoluut voornemens om de derde editie alsnog in 2021 plaats te gaan laten vinden.

Toernooidirecteur Mark-Paul Burgersdijk: “Het is ongelooflijk jammer dat we deze beslissing hebben moeten nemen, maar het is niet anders. Sportief bloedt bij ons allemaal het hart, maar we moeten realistisch zijn en een toernooi als dit kan alleen georganiseerd worden als de gezonde veiligheid voor iedereen gegarandeerd kan worden.”

Meer info over het toernooi:

Het ITF World Tennis Tour The Hague is het grootste en hoogst genoteerde toernooi van Den Haag en omstreken en stond in 2020 voor haar derde editie. Tijdens dit toernooi komen spelers en speelsters met posities op de wereldranglijst tussen 120 en 500 zich tonen op de banen van Sportcentrum de Rhijenhof aan de Noordweg. Dit kunnen jonge aanstormende talenten zijn die toernooien als deze als springplank naar de Top 100 gebruiken, maar ook oud toppers op de weg terug omhoog op de wereldranking.

Bij de dames wordt er gespeeld om $ 25.000 prijzengeld, bij de mannen gaat het om $ 15.000.