Jeugdtennissers in actie op ITF 5 Burgersdijk Tennis Rhijenhof

In oktober zijn er twee internationale jeugdtoernooien in Nederland. Burgersdijk tennis in Den Haag is deze week gastheer voor de toppers van de toekomst.

Bron: KNLTB – knltb.nl

Het ITF 5 Burgersdijk Tennis Rhijenhof is het eerste jeugdtoernooi in Nederland in oktober, volgende week volgt het ITF 4 Autumn Indoor Almere.

Het is de tweede keer dit jaar dit jaar dat Sportcentrum de Rhijenhof internationale tennissers te gast heeft. In juli organiseerde Burgersdijk tennis voor het eerst een internationaal Futuretoernooi (15,000 dollar). Het toernooi kreeg met Jelle Sels ook nog een Nederlandse winnaar.

Jacco Eltingh, technisch directeur van de KNLTB, loofde eerder al de samenwerking met Burgersdijk tennis. ”Ze zijn een enorm tennisbolwerk met veel ervaring en passie. We kunnen als KNLTB alleen maar toejuichen dat we met dit soort partners mogen samenwerken.”

Op het internationale jeugdtoernooi voert de Nederlandse Melissa Boyden de plaatsingslijst aan in Den Haag. Ze is dit jaar uitstekend op dreef met toernooizeges in het Bosnische Siroki Brijeg en het ITF 5 Outdoor Almere. Ook het toernooi op Sportcentrum de Rhijenhof is een categorie 5-toernooi.

Naast Boyden komen ook de Nederlandse speelsters Anouck Vrancken Peeters, Sanne Schalekamp, Bente Spee en Rixt van der Werff in actie. Bij de jongens zijn ondere andere Jesse den Hartog, Thijmen Loof, Jim Hendrikx en Jasper Oliver van Kleef van de partij.

Het jeugdtoernooi tot en met achttien jaar duurt tot en met zondag 13 oktober. De wedstrijden worden afgewerkt tussen 9.00 uur en 19.00 uur. Klik hier voor meer informatie over de ITF 5 Burgersdijk Tennis Rhijenhof.