Leidschendammer Michiel de Krom dolblij met wildcard voor ITF The Hague

Michiel de Krom (24) was bij de vorige editie van het BICT Groep ITF The Hague misschien wel dé revelatie van het toernooi. De Leidschendammer was in bloedvorm, haalde de halve finale en wil dit jaar, met een wildcard op zak, weer schitteren in Den Haag.

Met de vorm van Michiel de Krom zit het wel goed. Halverwege juni behaalde hij in België de finale van het ITF-toernooi van Duffel ($15.000). ,,Maar ik had in de kwartfinale en halve finale al last van een buikspier. Op de ochtend van de finale was het zo erg dat ik besloot om me terug te trekken. Balen, want mijn vorm is zeker goed. Kort voor het toernooi in Duffel won ik met Leimonias ook al de finale bij de heren en gemengde teams.”

De Krom, ooit begonnen bij De Metselaars, verwacht dat de blessure niet al te lang duurt en hij gewoon kan deelnemen aan het ITF The Hague 2023. Vorig jaar bereikte hij de halve finale; daarin was de uiteindelijke winnaar Daniel Rincon in twee sets te sterk. Dit jaar heeft de Leidschendammer van de organisatie een wildcard ontvangen. ,,Tijdens een etentje na de gewonnen titel van de eredivisie gemengd kreeg ik de wildcard cadeau. Er waren veel goede spelers en kandidaten die op het ticket hoopten, dus ik ben erg blij dat ik dicht bij huis weer mag laten zien.”

Na het toernooi bij De Rhijenhof gooit De Krom zijn leven om. Hij is zijn scriptie aan het schrijven en verhuist binnenkort naar Madrid. ,,Daar woont een goed team en ga ik tussen Spaanse toppers fulltime met tennis bezig zijn. De afgelopen vier jaar heb ik gestudeerd en dat is moeilijk te combineren met de sport. Dus ik hoop na de afronding van mijn scriptie echte stappen te kunnen maken in het tennis.”

Of hij deze zomer weer mikt op een goede serie bij het ITF The Hague? ,,Ik verwacht eigenlijk nooit iets. Resultaten zijn de gevolgen van de uitvoering. Wat in mijn controle is, zal ik doen en dan zien we wel of we dit jaar weer zo ver raken.”