We zijn enorm trots dat we dit jaar wederom het Tennis Point ITF Juniors The Hague mogen organiseren. De beste jeugdtennissers van de wereld nemen het tussen 18 en 25 februari op de binnenbanen van Sportcentrum de Rhijenhof tegen elkaar op.

Ook Jacco Eltingh, technisch en commercieel directeur van de KNLTB, is verheugd dat de het Tennis Point ITF Juniors ook dit jaar weer in Den Haag gespeeld wordt. “We zijn erg blij dat het internationale jeugdtoernooi dit jaar weer op de toernooikalender staat”, vertelt Eltingh. “Na een succesvolle editie van vorig jaar zal Burgersdijk tennis, onze gecertificeerde partner in Den Haag, het toernooi in februari voor de vijfde keer organiseren. De eerste drie jaar vond het in oktober plaats, sinds 2022 in februari. Ook organiseren ze jaarlijks een ITF World Tennis Tour $25.000-dollar toernooi. Daarmee hebben ze niet alleen de juiste ervaring, maar betekenen ook veel voor toptennis in Nederland en daar ben ik trots op.”

Volgens Eltingh is het ITF Juniors is een mooie promotie voor toptennis in Nederland. Op deze manier kan toptalent dichtbij huis ervaring opdoen in het internationale circuit en punten halen voor de internationale ranglijst. “Tijdens het toernooi zien we de beste nationale- en internationale jeugdspelers in actie. Dat inspireert andere tennissers om het beste uit zichzelf te halen. Daarom nodigen we iedereen, van jong tot oud, van harte uit om bij sportcentrum De Rhijenhof toptennis van dichtbij te beleven. Met een grotere betrokkenheid van toeschouwers, spelers en tennisscholen kunnen we het enthousiasme voor tennis in Nederland vergroten”, aldus Jacco Eltingh, in 1995 nog nummer 19 van de wereldranglijst.

De kwalificatieronden voor het Tennis Point ITF Juniors The Hague worden op zaterdag 18 en zondag 19 februari afgewerkt, waarna het hoofdtoernooi op maandag 20 februari van start gaat. De finales worden zaterdag 25 februari gespeeld.