Dag 1: Titelverdedigster Quirine Lemoine na vliegende start onderuit

Op de eerste dag van het hoofdtoernooi van het Tennis Point ITF The Hague is titelverdedigster Quirine Lemoine uitgeschakeld. Onder schitterende weersomstandigheden bij sportcentrum De Rhijenhof kwam ze tegen Magali Kempen uit België in de eerste set nog met 4-0 voor, maar in de tiebreak en daarna in de tweede set moest Lemoine buigen: 7-6, 6-3. Lemoine, die binnenkort een punt achter haar carrière zet, baalde als een stekker. ‘Omdat ik binnenkort stop, vind ik het momenteel tijdens wedstrijden lastig om de focus te houden. Ik wil namelijk ook nog genieten’, zei de Woerdense na haar wedstrijd. Samen met Lexie Stevens speelt Lemoine woensdag de eerste ronde in het dubbelspel.

Bij de heren gooide Deney Wasserman hoge ogen door de als derde geplaatste Braziliaan Orlando Luz in drie sets te verslaan: 4-6, 7-6, 6-4. Een knappe prestatie van de Amsterdammer, zeker omdat Luz ruim driehonderd plekken hoger op de wereldranglijst staat. Ook Jelle Sels, de verliezend finalist van 2021, verzekerde zich van een plek in de tweede ronde. Bij de avondsessie op het center court rekende hij met de Duitser Marvin Netuschil af: 6-3, 6-2.

Verder stond dag 1 ook grotendeels in het teken van het dubbeltoernooi. Zowel bij de heren als bij de dames lukte het de hoogst geplaatste koppels om de tweede ronde te bereiken. Bij de heren is dat het Braziliaanse koppel Orlando Luz/Marcelo Zorman en bij het dubbeltoernooi van de dames zijn Eva Vedder en Judith Visscher de nummer 1 geplaatst.

Topwedstrijden op woensdag

Woensdag staan er veel topwedstrijden op het programma. Bij de mannen springt het affiche tussen Michel de Krom uit Den Haag en Jesper de Jong direct in het oog. Beide heren hebben van de organisatie een wildcard gekregen en zijn bij de loting aan elkaar gekoppeld. De Krom haalde vorige week in Alkmaar als qualifier de halve finale en De Jong speelde vorige week nog het kwalificatietoernooi van Wimbledon. Een wedstrijd om van te smullen dus. Het mooie affiche staat aan het einde van de middag op het center court gepland.

Bij de dames staan er ook een paar topwedstrijden op het programma. Zo komt de Argentijnse Nadia Podoroska, voormalig finaliste van Roland Garros van 2020 (!), in actie tegen de Duitse qualifier Silvia Ambrosio. Podoroska heeft een wildcard ontvangen en kan niet wachten om haar debuut in op de gravelbanen in Den Haag te maken.

In de avond speelt Suzan Lamens, de nummer 1 geplaatst, haar eerste rondepartij tegen de 18-jarige qualifier Bente Spee. De Nederlandse woont in de Verenigde Staten, maar maakte in Den Haag al indruk in het kwalificaties. Spee haalde in 2020 de finale van het NK, de huidige Nederlands kampioen.

Daarnaast is er woensdag bij de vrouwen ook volop regionale inbreng. Eva Vedder en Jasmijn Gimbrère, beiden woonachtig in de Haagse regio, en Anouck Vrancken Peeters, die zich op indrukwekkende wijze door het kwalificatietoernooi knokte, komen in actie.

Klik hier voor alle uitslagen, het volledige speelschema en de (verwachte) tijden van de wedstrijden.