Het sprookje van Michiel de Krom houdt maar niet op

Vlak voor de start van het Tennis Point ITF The Hague 2022 werd bekend dat de organisatie Michiel de Krom uit Den Haag met een wildcard toegang voor het toernooi had gegeven. Niet veel later staat de 24-jarige De Krom nu in de halve finale (!). In de eerste ronde rekende hij af met lucky loser Teun Rozenburg, nadat Jesper de Jong zich het ziekteverschijnselen had afgemeld en in de tweede ronde moest ook landgenoot Elgin Khoeblal eraan geloven (6-2, 6-2).

Vrijdagmiddag versloeg De Krom in een thriller de Duitser Christopher Heyman, de nummer 5 geplaatst. In de eerste set had de Hagenaar het lastig met Heyman, die dan ook met 6-4 aan het langste eind trok. Maar de tweede set, waarin De Krom maar liefst dertien breekkansen kreeg, eindigde wel in zijn voordeel: 6-4. De derde en beslissende set werd een nagelbijter van jewelste. De Krom kwam met 4-1 en 5-3 voor, liet Heyman tot 5-5 terugkomen om hem daarna direct weer te breken. Het uitserveren van de wedstrijd ging nu wel goed: 7-5.

Kraker Jelle Sells

Ook Jelle Sels uit Alphen aan den Rijn heeft zich, na een driesetter, geplaatst voor de halve finale. Tegen Max Houkes had Sels het in de eerste set bijzonder zwaar, maar hij won wel met 6-3. In de tweede set liet Houkes zien dat hij weldegelijk tegen de nummer 2 van de plaatsingslijst kan opboksen, want hij won met 6-1. In de beslissende set maakte Sels het kunstje af: 6-3. Lukt het hem om revanche te nemen voor de verloren finale van 2021?

Mooi is dat Sels en De Krom elkaar pas in de finale kunnen treffen, dat zou natuurlijk een droomfinale voor de organisatie zijn. De Krom speelt zaterdag de halve eindstrijd tegen de Spanjaard Daniel Rincon, Sels speelt tegen Deney Wasserman.

Geen Nederlandse dames meer over

Helaas zijn vrijdagmiddag de twee overgebleven Nederlandse dames uitgeschakeld. Op het center court speelde Eva Vedder een goede partij, maar verloor ze met 6-3, 6-4 van de Zweedse Caijsa Wilda Hennemann, die eerder ook al Suzan Lamens uit het toernooi kegelde.

Tegelijkertijd leek Lexie Stevens tegen de Belgische Magali Kempen op de overwinning af te stevenen. De eerste set won ze overtuigend met 6-3 en in de tweede set kreeg Stevens bij 5-3, 0-40 maar liefst drie matchpoints. Kempen werkte ze stuk voor stuk, en won de set met 7-5, tot grote frustratie van Stevens. In de derde set liet de Belgische haar kansloos: 6-0.

De halve finales bij de dames zijn Nadia Podoroska uit Argentinië tegen de Hongaarse Natalia Szabanin en Hennemann tegen Kempen.

Zaterdag vanaf 16.00 uur staan ook de finales in het dubbelspel op het programma. Ben je benieuwd wie er om de titel gaan spelen? Klik hier voor alle uitslagen, het volledige speelschema en de (verwachte) tijden van de wedstrijden.