Eva Vedder wint, toch geen Jelle Sels en veel regen

Ook het BICT Groep ITF The Hague is op woensdag getroffen door de weersomstandigheden. Wat er wel gebeurde? Eva Vedder (foto) is simpel door naar de volgende ronde, het koppel Rus/Mladenovic won haar eerste partij en er is opmerkelijk nieuws te melden over Jelle Sels, de nummer 1 geplaatst bij de heren.

Dankzij storm Poly die over het land raasde, gingen de eerste wedstrijden pas na 14.00 uur van start. Een van de partijen was die van Eva Vedder, de Haagse die eerder dit jaar nog op de Australian Open speelde. Op het center court kende ze in de eerste ronde nauwelijks problemen met de Duitse qualifier Yana Morderger: 6-1, 6-1. Lexie Stevens won knap de eerste set van de als nummer 2 geplaatste Nigina Abduraimova (6-4), maar verloor nog in drie sets.

Local hero Michiel de Krom onderuit

Michiel de Krom, local hero die vorig jaar bij Sportcentrum De Rhijenhof nog heel knap de halve finale haalde, is helaas uitgeschakeld. De Krom had in de tiebreak van de eerste set een ruime voorsprong (5-1), maar verloor in twee sets van landgenoot Stijn Slump: 6-7 (9), 1-6.

In de damesdubbel wonnen de als eerste geplaatste Arantxa Rus en Kristina Mladenovic op center court hun partij. Aan het begin van de avond waren zij in twee sets te sterk voor Merel Hoedt en Alana Parnaby: 7-5, 6-3. Na succes voor de twee publiekstrekkers dus ook een zege in het dubbelspel voor Rus en Mladenovic.

Bijeenkomst KNLTB

Tussen de bedrijven door, aan het einde van de middag, vond er in een van de sponsortenten een bijeenkomst plaats met de KNLTB en tennisverenigingen uit de regio. Goed om te zien dat de opkomst weer hoog was en er volop ideeën werden uitgewisseld. Helaas waren de weersgoden ons vanaf 20.00 uur niet gunstig gezind en werden veel partijen onderbroken of niet gestart.

Teleurstelling: geen Jelle Sels

Een grote teleurstelling voor de organisatie was het feit dat Jelle Sels, nummer 1 geplaatst bij de heren, zich noodgedwongen moest terugtrekken. Blijkbaar is er een regel in de tenniswereld dat spelers uit de top 200 niet mogen deelnemen aan een $25.000-toernooi. Helaas waren de organisatie, de supervisor en ook de speler zelf niet op de hoogte en dus zat er tot ieders grote teleurstelling niets anders op dan de plek van Jelle, finalist in 2021 en 2022, aan een lucky loser te geven.

Doordat woensdag slechts een beperkt aantal wedstrijden is afgewerkt, zit het programma op donderdag bomvol. Al vanaf 10.00 uur staan de eerste wedstrijden gepland. Klik hier voor alle uitslagen en het speelschema.