Suzan Lamens hoopt op een mooi verjaardagscadeau tijdens ITF The Hague

Suzan Lamens (23) deed mee aan alle eerdere edities van het BICT Groep ITF The Hague en is waarschijnlijk ook dit jaar weer van de partij. Krijgt ze, in tegenstelling tot in 2019, dit jaar wel een passend verjaardagscadeau?

Suzan Lamens herinnert het zich nog goed. Op de vraag welk moment van alle edities van het toernooi haar het meest is bijgebleven, antwoordt ze razendsnel. ,,Ja, 2019! Toen kwam ik met een wildcard binnen en won ik in de eerste rondes 6-0, 6-3 en 6-0, 6-0. Daarna speelde ik op mijn verjaardag in de kwartfinale tegen Arantxa Rus. Ik verloor weliswaar in drie sets, maar dat kan ik me nog goed herinneren.”

Op 5 juli viert Lamens haar 24ste verjaardag en maar wat graag geeft ze zichzelf dit jaar wel een passend cadeautje. Een goede serie bij het toernooi in Den Haag zou de nasmaak van vorig jaar wellicht weg kunnen spoelen. ,,Ja, dat was wel een tegenvaller. In die weken was ik niet echt goed. Ik was bij jullie als tweede geplaatst en hoopte uit de negatieve spiraal te komen. Maar ik had veel moeite om na het grasseizoen weer te schakelen naar gravel. Dit jaar heb, mede door een spierblessure die redelijk lang duurt, niet op gras gespeeld. Dus van aanpassingsproblemen zal ik geen last hebben.”

Lamens verwacht op tijd hersteld te zijn om aan het ITF The Hague 2023 mee te doen. ,,Als ik fit ben, speel ik sowieso. De Rhijenhof is een uniek park met veel groen en een goede organisatie. Ik vind het fijn om er te spelen én het is dicht bij huis. Dan kunnen vrienden en familie gewoon langskomen in plaats van op een livestream kijken.”

Volgens de Berkelse is het toernooi ook nog eens aantrekkelijker geworden dan de afgelopen jaren. Mede door het verhoogde prijzengeld ($40.000) en de gunstige plek op de speelkalender. ,,Het $60.000-toernooi van Amstelveen is erna, dus dat maakt het voor grote namen interessant om langs te komen.”

Wie weet volgt Lamens de Hongaarse Natalia Szabanin op en gaat ze in de eerste week van juli met de titel van het BICT Groep ITF The Hague aan de haal.